• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cazul atletei care a cerut azil în Polonia reaprinde controversele privind regimul autoritar din Belarus

Aug 2, 2021

Atleta de 24 de ani Krystsina Tsimanouskaya surprindea o lume întreagă anunțând într-un mesaj video că este la un pas de a fi urcată în forță într-un avion cu destinația Minsk, după ce a avut curajul să își critice în mod public antrenorii.

Autoritățile i-au acordat sportivei asistența necesară, în timp ce antrenorul echipei bieloruse de atletism s-a grăbit sã își acuze elevă de comportament deviant.

Marcin Przydacz, ministrul adjunct de externe al Poloniei: I-am oferit o vizã umanitarã și ea a aplicat imediat pentru aceasta. În acest moment se aflã la ambasada Poloniei de la Tokyo.

Cazul sportivei din Belarus a făcut înconjurul lumii și mai multe cancelarii au protestat energic față de regimul de la Minsk.

Germania a cerut că Belarus să respecte libertățile cetățenilor săi, iar Franța a anunțat că este o onoare să acorde azil atletei bieloruse. Regimul de la Minsk, condus cu o mână forte de Alexander Lukashenko este ținta mai multor sancțiuni economice decise de Bruxelles după represiunea mișcării de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, câștigate prin fraudă de Lukașenko.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *