Cazul copilei ucise în bătaie de mamă. Verificări la Protecția Copilului și la Asistența Socială din Galați

Controale în serie la Galați, la instituțiile locale care ar fi trebuit să monitorizeze situația din familia copilei de 9 ani ucisă în bătaie de propria mamă. Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului a trimis corpul de control atât la Direcția Județeană care se ocupă de drepturile copiilor, cât și la Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, pentru a verifica modul în care au gestionat cazul în ultimii ani.

Totul după ce au apărut date care arată că serviciile statului ar fi putut preveni tragedia dacă ar fi monitorizat atent familia, mai ales după sesizarea primită în martie anul trecut de la educatoarea uneia dintre cele trei fiice ale femeii.

Mama acuzată că și-a omorât fiica în bătaie a fost arestată preventiv, iar cele două surori ale copilei au ajuns în grija unui asistent maternal.

La numărul de urgenţă 119 se pot semnala cazurile de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, iar numărul Telverde 0800 500 333 este destinat victimelor violenţei domestice.

Distribuie știrea