Cea mai mare schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană – buget record de 4 miliarde de euro la dispoziția întreprinderilor mici și mijlocii. Banii pot fi folosiți și pentru cheltuieli curente

Antreprenorii care au nevoie de bani pot accesa programul IMM Plus Invest. Autoritățile au pus la dispoziția firmelor mici și mijlocii un buget record de 4 miliarde de euro, granturi și garanții pentru credite. E cea mai mare schemă de ajutor de stat aprobată de către Comisia Europeană. Banii pot fi folosiți pentru cheltuieli curente, dar și pentru investiții.

16 Septembrie 2022, 18:56 Știrile TVR |

Dumitru Nancu, director general, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM:Este funcțional, ieri a început înregistrarea. Practic, este singura schemă care funcționează fără principiul ‘primul venit, primul servit’“.

Potrivit directorului general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, după 24 de ore, au fost înregistrate 1.300 de cereri în portalul IMM Invest.

“Guvernul României speră să atingem 24.800 de întreprinderi mici și mijlocii”, a mai explicat Dumitru Nancu în cadrul emisiunii “Banii, azi”, de pe TVR INFO.

Source