• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cel mai tânăr pacient COVID internat acum la ATI în România are 24 de ani și nu este vaccinat

Aug 20, 2021

Situație îngrijorătoare la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Secția de Terapie Intensivă este plină de câteva zile. Grav este că printre pacienții în stare critică sunt și tineri, toți nevaccinați. Unul dintre ei are doar 24 de ani. Convins că virusul nu există, el a ajuns târziu la spital. Iar doctorii au fost nevoiți să-l intubeze. Informații care vă pot afecta emoțional!

20 August 2021, 19:23 (actualizat 20 August 2021, 19:24) |

Pacientul de 24 de ani care a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara este cel mai tânăr bolnav de COVID internat acum în România.

Starea lui s-a înrăutățit repede astfel că medicii l-au intubat. Tânărul este supraponderal, dar nu are boli cronice.

Tulpina Delta a noului coronavirus atacă cu preponderență plămânii bolnavului. Cei mai afectați și cu risc de a dezvolta forme severe sunt pacienții nevaccinați.

Medicii atrag din nou atenția că valul patru este al persoanelor nevaccinate, iar printre pacienții afectați, în principal, se numără tinerii și copiii.

Toate cele cinci paturi de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeș sunt pline de aproape două săptămâni. La fel și cele 20 de paturi din zona roșie.

De săptămâna viitoare, conducerea spitalului va mai aloca încă 15 paturi pentru bolnavii de COVID-19.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *