Celia Novo, nigeriancă studentă la Medicină în România, promovează țara noastră pe rețelele de socializare

România este ţara unde o tânără din Nigeria şi-a găsit rostul în viaţă. Celia s-a stabilit la Sibiu, acum 7 ani, şi s-a îndrăgostit pe loc de oraş şi de oamenii săi. E decisă să rămână aici şi după ce termină Facultatea de Medicină. Între timp însă, a devenit o vloggeriţă cunoscută pe reţelele de socializare şi promovează România.

27 Decembrie 2022, 21:13 (actualizat 27 Decembrie 2022, 21:29) Știrile TVR |

Celia Novo avea 17 ani când a ajuns în țara noastră. Terminase liceul în Nigeria și venise să își viziteze fratele, jucător de fotbal la un club din România.

A ajuns la Sibiu, unde a descoperit un oraș cochet, liniștit și cu oameni calzi. A decis că aici vrea să își petreacă anii de facultate.

A ajutat-o și faptul că mulți dintre sibieni vorbesc limba engleză și i-a fost ușor să se adapteze.

Bucătăria românească i-a plăcut încă de la început.

Celia studiază Medicina. Primul an de facultate a fost greu, însă a primit sprijin de la colegi. Au ajutat-o să învețe limba română, să scrie și să vorbească.

După finalizarea studiilor, tânăra ar vrea să se stabilească definitiv în România, dar se gândește și la varianta de a profesa câteva luni pe an în țara natală.

Celia Novo adoră plimbările prin centrul istoric al Sibiului, îi place să participe la evenimentele culturale despre care vorbește și pe rețelele de socializare.

Celia spune că femeile din România sunt foarte frumoase, iar bărbații foarte iubitori. De altfel, în Sibiu, tânăra s-a și îndrăgostit și s-a căsătorit. Un eveniment simplu, frumos și liniștit, la fel că orașul în care trăiește.

Source