• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Certificatul digital COVID poate fi eliberat de astăzi

Jul 1, 2021

De astăzi putem folosi certificatul digital COVID la intrarea în țările Uniunii Europene. Documentul atestă dacă persoana este vaccinată, a trecut prin boală sau are un test negativ. Certificatul poate fi descărcat de pe o platforma creată special de STS.

01 Iulie 2021, 07:55 (actualizat 01 Iulie 2021, 08:28) |

Certificat digital covid

Românii care vor un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziţie, de astăzi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Ne facem un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifică dacă suntem cine pretindem că suntem. Apoi vom fi direcționați și aplicația va genera certificatul electronic ce conține un cod QR. Acest cod urmează a fi scanat la punctele de trecere a frontierei.

La intrarea în orice stat membru al Uniunii Europene, certificatul poate fi prezentat atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie. Pentru persoanele care nu au acces la internet, există posibilitatea că aceste certificate să poată fi descărcate cu ajutorul medicului de familie sau al direcției de sănătate publică din județ.

Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări. STS atenționează că Este de preferat că certificatele de vaccinare să fie solicitate cu cel puțîn 5 zile înainte de utilizare, iar cele de testare cu cel puțin 12 sau 48 de ore. Certificatele de vaccinare sunt valabile până la data de 30 iunie 2022. Ioana Mihăilă, ministrul sănătăţii, a explicat la tema zilei procedura.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *