Cetăţean sirian rezident în Olanda, depistat pe aeroportul Otopeni cu ţigarete cu cannabis

Cetăţean sirian rezident în Olanda, depistat pe aeroportul Otopeni cu ţigarete cu cannabis / FOTO: Poliţia de Frontieră

În baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului în vârstă de 35 de ani şi a bagajelor acestuia.

În urma controlului fizic efectuat asupra bagajului de mână, au fost descoperite 26 ţigarete artizanale ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie cu un miros înţepător, ambalate în 3 punguţe de plastic transparent, 2 folii cu pastile pentru diabetici şi 8 alte pastile. Totodată a mai fost descoperită suma de 12.600 euro.

La cercetări, bărbatul a precizat că substanţa conţinută de ţigarete este cannabis şi a cumpărat-o legal din Olanda. Bărbatul a mai declarat că vine în România ca turist.

S-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Totodată, persoanei i s-a refuzat intrarea pe teritoriu României, urmând ca, în cursul acestei zile să fie înapoiată în Olanda.

Source

Distribuie știrea