Charles al III-lea i-a numit pe William şi Kate prinţi de Walles. Suveranul şi-a exprimat dragostea pentru Harry şi Meghan

Regele Charles al III-lea şi-a exprimat vineri, în primul său discurs televizat către națiune, ca suveran, “dragostea” pentru fiul său Harry şi soţia Meghan, un gest semnificativ către cuplul care a avut o relaţie tensionată cu restul familiei regale.

09 Septembrie 2022, 21:13 (actualizat 09 Septembrie 2022, 21:20) Știrile TVR |

În primul său discurs ca Rege,  Charles al III-lea, până acum prinț de Wales (Țara Galilor), le-a acordat vineri titlurile de prinţ şi prinţesă de Walles fiului său cel mare William şi soției acestuia,  Kate. Suveranul dă astfel mai departe titlurile pe care el şi Diana le-au deţinut.

“Cu Catherine alături de el, noii noştri prinţ şi prinţesă de Walles vor continua să inspire şi să conducă conversaţiile naţionale, ajutând la aducerea celor marginali în centru, acolo unde pot primi un ajutor vital”, a spus Charles al III-lea.

William va prelua de altfel și titlul de Duce de Cornwall. Anunțul a fost făcut într-un comunicat difuzat vineri de Ducatul de Cornwall. Și contul oficial de Twitter al Ducilor de Cambridge,  Prințul William și Kate Middleton, a fost actualizat cu noua titulatură: Ducele și Ducesa de Cornwall și Cambridge.

“Vreau de asemenea să-mi exprim dragostea pentru Harry şi Meghan în contextul în care ei continuă să-şi construiască viaţa în străinătate”, a spus suveranul, ale cărui relaţii cu fiul său mai mic s-au degradat foarte mult după ce acesta s-a desprins de Casa Regală.

Charles, care a devenit prinţ de Walles în 1958, a devenit în mod automat rege la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, joi.

CITEȘTE ȘI: Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: Promit să vă servesc cu loialitate, respect și dragoste. Mamă, îți mulțumesc pentru iubirea și devotamentul tău pentru familia noastră și pentru familia de națiuni

Source