Cheltuielile mai mari cu utilităţile și forța de muncă cresc prețurile în industria ospitalității

Clienţii ar putea plăti mai mult pentru o masă la restaurant sau pentru abonamente la sălile de fitness și piscine. Patronii din industria ospitalitaţii anunţă că vor să majoreze tarifele din cauza cheltuielilor mai mari cu utilităţile și cu forţa de muncă. Multe afaceri sunt puternic afectate de scumpiri și funcţionează în pierdere.

12 Ianuarie 2022, 19:10 |

Ionuț Melintescu e antreprenor și managerul mai multor restaurante din București. Spune că nu a majorat tarifele din 2019, dinainte de pandemie. Acum, ia în calcul să crească prețurile, din cauza scumpirii fără precedent a utilităților. În plus, are cheltuielili mai mari și cu forță de muncă, odată cu majorarea salariului minim de la 1 ianuarie.

Localurile au acum de plată facturi chiar și de două ori mai mari cu energia electrică și gazele naturale, iar unele dintre ele funcționează deja în pierdere. Reprezentanții industriei cer autorităților compensații, mai ales că, în unele localități care au intrat în scenariu roșu, restaurantele vor funcționa la doar 30% din capacitate.

Și patronii sălilor de fitness și ai piscinelor iau în calcul să crească tarifele tot din cauza costurilor mai mari cu utilitățile.

Clienții vor resimți din plin efectele.

Guvernul a anunțat că vrea să realizeze noi scheme de sprijin pentru antreprenorii afectați de scumpirile la utilități, în perioada următoare.

Source

Leave a Comment