China cere un „armistiţiu prin dialog” în Ucraina: „Suveranitatea şi integritatea teritorială ale tuturor ţărilor trebuie respectate”

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe

„Suveranitatea şi integritatea teritorială ale tuturor ţărilor trebuie respectate, obiectivele şi principiile Cartei ONU trebuie urmărite, preocupările de securitate legitime ale tuturor ţărilor trebuie luate în considerare şi toate eforturile în favoarea unei rezolvări paşnice a crizelor trebuie susţinut”, a declarat într-o conferinţă de presă Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe.

„Facem apel la părţile interesate să implementeze un armistiţiu prin dialog şi consultare şi să găsească o soluţie care să satisfacă preocupările de securitate legitime ale tuturor părţilor, imediat ce va fi posibil”, a adăugat reprezentantul diplomaţiei de la Beijing. „China face apel la toate părţile interesate să îşi aplaneze diferendele în mod convenabil prin dialog şi consultare şi este gata să colaboreze cu comunitatea internaţională pentru a continua să joace un rol constructiv în detensionarea situaţiei”, a mai spus el.

Putin a decretat miercuri mobilizarea parţială în Rusia şi a promis că va face uz de „toate mijloacele disponibile” pentru apărarea teritoriului ţării sale, în special împotriva Occidentului, după ce regiunile din Ucraina controlate de forţele ruse au anunţat că vor organiza referendumuri pentru unirea cu Rusia.

AFP reaminteşte că Moscova şi Beijingul au legături mai apropiate în ultimii ani şi susţin că relaţia lor pentru contrabalansarea dominaţiei mondiale a SUA este „nelimitată”. Săptămâna trecută, Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la un summit regional în Uzbekistan; cei doi şefi de stat au atras mai mulţi lideri asiatici în favoarea unei noi „ordini internaţionale” care sfidează influenţa occidentală.

Source

Distribuie știrea