• Wed. Oct 20th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

China schimbă politica în domeniul natalităţii. Cuplurile care doresc pot avea trei copii şi vor fi luate măsuri de susţinere a tinerelor familii

Jul 21, 2021

Gigantul asiatic se confruntă de ceva vreme cu îmbătrânirea populaţiei şi deja au apărut dezechilibre de vârstă între generaţii.

Guvernul de la Beijing speră să repare aceste dezvantaje care au efecte importante atât pentru economie, cât şi pentru armată.

Autorităţile şi-au propus să menţină avantajul resurselor umane şi să păstreze rata de naştere prin conservarea unei fertilităţi corecte şi să construiască o societate moderată sub toate aspectele.

Până în 2025, China va pune la pucra un sistem de politici şi reglementări care să asigire dezvoltarea pe termen lung a scietăţii. Până în 2035 va fi îmbunătăţită structura populaţiei.

Pentru adoptarea politicii a trei copii de cuplu este necesară schimbarea legislaţiei. Guvernul a anunţat şi că va renunţa la amendarea familiilor care nu respectă legea planificării naşterilor. Va fi eliminată şi obligativitatea copiilor unici într-o familie de a-şi îngriji părinţii.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *