• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Chioșcurile și tarabele improvizate sufocă trotuarele din Capitală

Aug 26, 2021

Chioșchiurile și tarabele improvizate continuă să sufoce marile bulevarde ale Bucureștiului. Cele mai multe pot fi văzute în sectoarele 2 și 5. Edilii sectorul 2 admit că sunt nu mai puțin de 350 de chioșcuri, multe fără forme legale. Cei de la Sectorul 5 susțin că nu au niciunul amplasat ilegal.

26 August 2021, 21:07 |

În Sectorul 2, pe un trotuar intens circulat, sunt amplasate două containere din cauza cărora pietonii și bicicliștii sunt nevoiți să le ocolească pe partea carosabilă.

Tot în Sectorul 2, pe Bulevardul Mihai Bravu, în Obor sau Pantelimon, pot fi văzute zeci de astfel de tonete. Numai în fața Magazinului Obor am numărat peste 20. Primarul sectorului recunoaște că sunt mai mult de 300 de chioșcuri amplasate ilegal.

Este o problemă cu care se confruntă și locuitorii altor sectoare.

La o aruncătură de băţ, pietonii trebuie să facă slalom printre două tarabe cu pepeni și o florărie.

În ciuda nemulțumirii cetățenilor, dar și a realității din teren, Primăria Sectorului 5 ne-a trasmis că ” nu deține chioșcuri care ocupă trotuarele abuziv. Iar toate chioșcurile existente dețin acorduri.”

Potrivit legii, se pot executa fără autorizație de construire: tonetele destinate difuzării și comercializării presei, cărților și florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundații și platforme, în suprafață de maximum 12 mp.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *