• Tue. Aug 3rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Chirii tot mai mari. Proprietarii cresc prețurile pentru a-și recupera pierderile din pandemie

Jul 10, 2021

Chiriile încep din nou să se scumpească în marile orașe, mai ales acolo unde studenții se întorc la facultăți, iar angajații, la birouri. Astfel, specialiștii în domeniul imobiliar se așteaptă să crească cererea de garsoniere și apartamente. Iar proprietarii, care au pierdut bani în perioada de vârf a crizei sanitare, au deja oferte mai scumpe.

10 Iulie 2021, 18:41 (actualizat 10 Iulie 2021, 19:44) |

Cele mai scumpe chirii sunt în Cluj-Napoca. De exemplu, în apropiere de centru, într-un bloc vechi, un apartament cu două camere se închiriază cu aproximativ 350 de euro pe lună.

Într-un bloc nou, pentru același tip de locuință, chiria lunară poate să coste chiar și 500 de euro, în funcție de dotări.

În Cluj-Napoca, cererea pentru chirii s-a dublat față de vara trecută. Mulți studenți s-au întors în oraș după ce unele facultăți au reluat cursurile în format fizic.

Agenții imobiliari se așteaptă că proprietarii să crească și mai mult prețurile odată cu noul an universitar.

Și în alte orașe chiriile au început să se scumpească după ce prețurile au scăzut chiar și cu până la 20%, în perioada de apogeu a crizei sanitare.

Pentru moment, oferta de spații de închiriat e mai mare decât cererea. Unii proprietari care au cumpărat apartamente pentru a le închiria au rămas cu ele goale.

Costul chiriilor e mai mare și din cauza deprecieriii leului față de euro. De exemplu, pentru o chirie de 300 de euro, locatarul trebuie să plătească acum mai mult 27 de lei față de vara trecută, doar din diferența de curs.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *