Cinci gălățeni sunt cercetați pentru că au prejudiciat mai multe companii de asigurări prin metoda “accidentul”

Cinci bărbați din Galați sunt cercetați de Poliție, pentru că ar fi folosit metoda „accidentul” pentru a se îmbogăți. Provocau accidente de circulație intenționat, apoi cereau banii de la companiile de asigurări. Prejudiciul creat de ei, doar în decursul unui an, este de 125 de mii de euro.

10 Mai 2023, 19:21 (actualizat 10 Mai 2023, 22:10) Știrile TVR |

Cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, achiziționau mașini ieftine, la mâna a doua, de pe diferite site-uri din Olanda și Germania, cu plata în 60 de zile.

La semnarea contractului, plăteau un avans minim și se obligau să achite restul de bani în termenul prevăzut.

În această perioadă, le înmatriculau și le făceau asigurare, iar apoi își puneau în aplicare planul.

După ce intrau în posesia mașinilor, indivizii comiteau accidente rutiere ușoare fără victime, mergeau la Poliție și declarau aceste accidente, iar ulterior solicitau firmelor de asigurări să li se dea banii ca să își repare mașinile în regie proprie.

În accidentele orchcestrate, partea vătămată era unul dintre ei, care deținea o mașină mult mai scumpă, de lux. Astfel, daunele provocate erau evaluate la sume mari.

Banii pentru pretinsele reparații ajungeau în conturile indivizilor.

Ulterior, rablele folosite în accidente erau vândute pe bucăți sau abandonate. Firmele de la care le cumpăraseră nu și-au primit banii pentru ele.

De regulă, mașinile aduse din afara țării trebuie să treacă mai întâi pe la Registrul Auto Român, care poate sesiza autoritățile dacă sunt descoperite anumite nereguli.

Și firmele de asigurări au departamente antifraudă. Dacă un agent constată că anumite persoane comit accidente rutiere prea des și există un anumit tipar, atunci este sesizată inclusiv Poliția.

Source

Distribuie știrea