Ciolacu: Orice măsură fiscală o vom discuta, o vom prezenta mediului de afaceri

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în coaliţia de guvernare s-a decis începerea discuţiilor pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului. Cu privire la revenirea la impozitarea progresivă a veniturilor, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a nuanțat, miercuri, declarațiile.

18 Mai 2022, 10:55 (actualizat 18 Mai 2022, 11:05) Știrile TVR |

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a dat asigură că Guvernul nu va lua nicio măsură de modificare a Codului fiscal fără să existe un dialog cu mediul de afaceri și că nu va veni cineva într-o perioadă de crize multiple cu noi impozite, dar a susținut că este necesară o discuție pe acest subiect.

Orice măsură fiscală o vom discuta, o vom prezenta mediului de afaceri într-un dialog transparent și responsabil. Știu discuțiile din spațiul public privind anumite modificări la Codul fiscal sau anumite abordări. Vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nimeni nu are de gând să strice climatul și echilibrul din interiorul mediului de afaceri, dar trebuie să cântărim și să vedem realitățile, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a  adus ca argument PIB-ul României care se bazează pe 27% venituri și 47% cheltuieli. E cel mai mare declaj din UE. Asta nu înseamnă că cineva va veni într-o perioadă de crize multiple cu noi impozite. Sperăm ca printr-un dialog cu dumneavoastră, cu toți partenerii sociali, să găsim soluțiile cele mai bune și cele mai sustenabile pentru provocările de astăzi, dar și pentru provocările de mâine și împreună să fi învățat cu toții ceva din toată această perioadă pe care am traversat-o”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a anunțat și nu nou pachet de măsuri economice: Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fondurile europene“, a spus Ciolacu, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

El a adăugat că liderii europeni au confirmat “chiar ieri” că se poate renegocia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă “pentru a aloca şi mai mulţi bani pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia, concomitent cu îndeplinirea ţintelor pe energie verde“.

Vrem să ajutăm firmele româneşti să reziste acestei crize energetice care, din păcate, pare să se prelungească. Vom încerca să le punem la dispoziţie noi instrumente cu care să poată investi în energie, mai ales în energia regenerabilă“, a afirmat acesta.

Source