• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Circulaţia trenurilor între Bucureşti şi Constanţa, reluată; în zona staţiei Feteşti se circulă pe un singur fir

Jul 22, 2021

Traficul feroviar pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur s-a reluat joi dimineaţă pe ruta iniţială, însă sunt posibile întârzieri între 15 şi 40 de minute, informează CFR Călători.

22 Iulie 2021, 14:33 (actualizat 22 Iulie 2021, 14:36) |

Tren deraiat. Incident feroviar

Aceasta după ce, miercuri după-amiaza, cinci vagoane de marfă au deraiat în apropiere de Feteşti, avariind ambele fire ale traficului feroviar. Ca urmare, miercuri, circulaţia pe Magistrala 800 a fost blocată total. Un număr de 20 de trenuri au fost afectate, unele dintre ele au fost anulate, iar altele au avut traseul deviat. Trenul de marfă ale cărui vagoane au deraiat aparţine operatorului Rofersped.

“Circulaţia feroviară între staţiile Bărăganu – Feteşti de pe Magistrala 800 a fost redeschisă pe un singur fir. Trenurile CFR Călători de pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur începând cu ora 04:30 şi-au reluat circulaţia pe ruta iniţială, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare pe Magistrala 800. Astăzi, 22 iulie a.c., sunt posibile întârzieri de aproximativ 15 – 40 de minute pentru trenurile care tranzitează zona care a fost afectată”, spun reprezentanţii CFR Călători.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, a anunţat că la ora 02:30 a fost redeschisă Magistrala Bucureşti – Constanţa, iar toate trenurile de călători spre şi dinspre litoral şi-au reluat circulaţia pe ruta directă. Însă, pe raza staţiei Feteşti, traficul va fi redirecţionat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă.

“Precizăm faptul că echipele de intervenţie ale CFR SA, mobilizate la faţa locului, au reuşit până la ora 02:30 să elibereze gabaritul căii ferate pe un fir de toate cele 5 vagoane deraiate şi, de asemenea, să finalizeze lucrările de reparaţii la linia de cale ferată, inclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentare locomotivelor cu energie electrică. În acest moment, circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral este operaţională pe ruta directă Bucureşti – Constanţa, cu menţiunea că în zona staţiei Feteşti traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulaţie, deoarece intervenţiile în zona deraierii sunt încă în desfăşurare. Menţionăm faptul că echipele de intervenţie ale CFR SA acţionează în continuare în staţia Feteşti cu personal propriu şi utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiţii normale, pe ambele fire de circulaţie”, a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Într-un comunicat, CFR SA a dat asigurări că angajaţii de la calea ferată depun în continuare toate eforturile necesare şi intervin operativ pentru restabilirea circulaţiei în condiţii normale pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *