• Wed. Oct 20th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cîțu: Am lăsat o poartă mare deschisă, niciun om nu a fost numit în locul colegilor de la USR. Există un singur guvern, nu 3. Nu există 3 prim-miniștri. Nu este o federație în guvern

Sep 16, 2021

Premierul Florin Cîțu, la TVR

“Nu poți să reiei împărțirea portofoliilor decât dacă pică guvernul. (…) Nu intră acest lucru în discuție și de asta n-am înțeles de ce vor să dea jos acest guvern, pentru că în PNL există o frustrare pentru modul în care au fost negociate în iarnă aceste portofolii. Este clar, este vizibil”, a explicat Cîțu, referitor la ipotezele lansate din ambele tabere – PNL și USR-PLUS – privind o eventuală renegociere a pozițiilor din executiv.

Prim-ministrul a admis că a avut o nemulțumire, dar aceasta nu a fost legată de împărțirea portofoliilor, ci de “alte lucruri”.

“Eu am avut o singură problemă pe care am tot spus-o și aici au fost discuțiile, există un singur guvern, nu există 3 guverne. Nu există 3 miniștri, 3 prim-miniștri, deci și asta a fost o discuție pe care am avut-o constant și cred că aici trebuie să ajungem la o înțelegere până la urmă”, a subliniat el.

“Nu e vorba de portofolii, nu e vorba de alte lucruri, dar e vorba să înțelegem că este un singur prim-ministru și este un guvern, nu este o federație în guvern și miniștrii unui partid nu răspund vicepremierului ca și cum ar fi un prim-ministru. Nu, există un guvern, există un singur prim-ministru și toți suntem în aceeași echipă. Dacă vrem să înțelegem acest lucru. Discuțiile despre portofolii, am vorbit cu colegii mei să nu mai arunce astfel de informații pentru că în PNL nu a fost această discuție”, a ținut să explice Cîțu.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *