Ciucă: Guvernul susţine eforturile producătorilor români de a se extinde pe pieţele europene

Guvernul susţine eforturile producătorilor români de a se extinde pe pieţele europene, dar şi pe cele din zonele economiilor emergente, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă, la finalul unei vizite de lucru la compania Scandia Sibiu.

16 Februarie 2023, 11:58 (actualizat 16 Februarie 2023, 12:06) Știrile TVR |

Nicolae Ciucă

Şeful Executivului efectuează o vizită în judeţele Sibiu şi Alba.

“Am vizitat Scandia Sibiu, companie românească cu o tradiţie de 100 de ani şi angajator important ce oferă peste 1.000 de locuri de muncă. Producţia de peste 40.000 de tone de alimente anual, realizată cu tehnologie şi echipamente moderne, arată că producătorii români sunt în măsură să asigure produse de calitate atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, şi să fie parteneri ai Guvernului în efortul comun de a garanta siguranţa alimentară cetăţenilor români. Această societate este un model de business pe care Guvernul îl încurajează şi care îmi doresc să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat prim-ministrul, conform unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

El s-a declarat impresionat de preocuparea pentru inovare şi pentru investiţiile în preluarea noilor tehnologii, ceea ce garantează calitatea produselor şi asigură un viitor de succes acestei companii româneşti.

“Mă bucur că Scandia Sibiu se dezvoltă de la an la an, atât prin deschiderea sau preluarea unor noi unităţi în ţară, dar şi în afara graniţelor. Inclusiv în ultimii ani, marcaţi de pandemia COVID-19 şi de crizele generate de războiul din Ucraina, compania şi-a extins portofoliul, ceea ce înseamnă că accesul la programele europene şi soluţiile guvernamentale de susţinere a investitorilor produc efecte. (…) Măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie, care ajută întreaga economie, dar şi cele destinate industriei alimentare, precum fondurile puse la dispoziţie pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie, pentru retehnologizare, vin să susţină industria alimentară şi agricultura românească, domeniu cu mare potenţial pentru România”, a mai afirmat Ciucă.

Source

Distribuie știrea