Cluj este primul județ din țară care intră în scenariul roșu în valul 5 al pandemiei

Județul Cluj intră de astăzi în scenariul roșu, după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri de Covid la mia de locuitori. Clujenii vor avea de înfruntat noi restricții după ce județul este primul care intră în scenariul roșu în valul cinci.

10 Ianuarie 2022, 18:29 (actualizat 10 Ianuarie 2022, 18:39) |

Restaurantele, cinematografele și sălile de fitness vor funcționa la 30% din capacitate. Aceleași reguli și pentru desfășurarea competițiilor sportive. Restricțiile vor fi aplicate de marți, 11 ianuarie, timp de două săptămâni. Comuna Ciurila are cea mai mare rată de infectare din țară, de 14,05 la mie.

Nici în municipiul Cluj-Napoca situația nu arată bine. Peste weekend, rata de infectare aproape s-a dublat: de la 2,39, la 5.02. Autoritățile au și explicații pentru această creștere bruscă: pe de o parte, în județul Cluj se fac între 1.500 și 2.000 de teste zilnic, iar pe de altă parte, varianta Omicron este mult mai contagioasă.

Autoritățile transmit că în secțiile de terapie intensivă din județ mai sunt 15 locuri libere din cele 45. Dacă va fi necesar, vor fi create locuri noi. O privire asupra situației din țară, arată că alte 5 județe, dar și Capitala, se apropie vertiginos de pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, când vor intra în scenariul roșu: vorbim despre Bihor, Brașov, Ilfov, Suceava, Timiș și Municipiul București.

Source

Leave a Comment