• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

CNSU discută reducerea perioadei de izolare la șapte zile. Contacții direcți cu persoanele confirmate pozitiv intră în carantină chiar dacă sunt vaccinați

Jan 7, 2022
07 Ianuarie 2022, 11:57 (actualizat 07 Ianuarie 2022, 12:29) |

Astfel, perioada de izolare și de carantinare va fi redusă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește în ședință peste aproximativ o oră pentru a adopta hotărârea.

CNSU vrea să reducă perioada de carantina și izolare la 7 zile, de asemenea regulile se schimbă și pentru persoanele care au intrat în contact sau locuiesc în casă cu persoanele infectate. Din cauza faptului că varianta Omicron este mai contagioasă contacții direcți cu persoanele confirmate pozitiv vor întra în carantină, chiar dacă sunt vaccinați.

În urmă cu câteva zile autoritățile au redus perioada de carantină de la 14 la 10 zile, însă acum CNSU vrea să reducă perioada la 7 zile. Sunt state precum SUA sau Grecia care au redus perioada de carantină la cinci zile, deoarece studiile arată ca perioada de contagiozitate este de doar 5 zile, dar și din motive economice pentru a nu bloca activitatea.

Source