Coasta de est a Statelor Unite, invadată de păianjeni uriaşi. Femelele pot ajunge până la 20 cm lungime

Statele Unite sunt aproape invadate. Este un atac neconvenţional: păianjeni uriaşi, cât palma unui bărbat, au umplut coasta de est. În ciuda dimensiunilor impresionante, păianjenii Joro nu sunt periculoşi.

Femelele pot ajunge până la 20 cm lungime, iar masculii doar jumătate. Dimensiunile lor intimidează.

Daniel Kronauer, profesor la Universitatea Rockefeffer: Ştiţi, când specii din străinătate sunt introduse în SUA principala preocupare este că ele ar putea interfera cu ecosistemele locale. De exemplu, aceste muşte-lanternă pătate care au  ajuns în SUA produc mari probleme culturilor agricole deoarece se hrănesc cu seva copacilor sau plantelor. Paianjenii Joro îngrijorează mai puţin pentru că nu distrug recoltele. Cred că, de fapt, oamenii se tem de dimensiunile lor.

Profesorul Kronauer  spune ca păianjenii Joro nu sunt periculoşi, nu sunt agresivi. Chiar dacă îi hărţuieşti şi te muşcă nu este o problemă.

Nu sunt veninoşi în sensul că ar fi periculoşi pentru oameni. Uriaşele insecte, originare din estul Asiei, au fost descoperite în urmă cu zece ani în Georgia. Foarte probabil, au ajuns pe teritoriul nord-american în urma comerţului.

Numele lor provine din cel al creaturii mitice Jorogumo din Japonia. Potrivit legendei, aceasta putea înfăşura oamenii în mătase.

Distribuie știrea