Cod roșu de furtuni în România. O fermă de animale din Timiș a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet. Vijelia a măturat și Bihorul. La Oradea, mai mulți copaci au fost puși la pământ

Alertă de furtuni extreme în vestul țării. Meteorologii au emis cod roșu de ploi puternice și rafale de vânt care pot atinge și 100 de kilometri pe oră, pentru județele Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Vijelia a măturat sâmbătă după-amiază Timișoara și alte localități din județul Timiș. Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ, iar parcări, dar și linii de tramvai au fost inundate. Cea mai gravă situație a fost la o fermă de bovine, care a fost distrusă de flăcările provocate de un trăsnet.

30 Iulie 2022, 18:13 (actualizat 30 Iulie 2022, 18:28) Știrile TVR |

Furtuna s-a pornit la Timișoara mai devreme chiar decât prevăzuseră meteorologii.

Cerul s-a întunecat dintr-odată, rafalele de vânt au devenit din ce în ce mai puternice şi a început să plouă abundent.

În zona centrală a Timișoarei a căzut și grindină de mici dimensiuni. Autoritățile au avertizat populaţia prin mesaje Ro-Alert.

Vântul puternic a doborât la pământ 2 copaci în Timișoara și 3 în restul județului. Unul dintre arborii rupți în orașul de pe Bega a căzut pe gardul unei case și l-a avariat.

Fulgerele puternice au lovit şi o fermă de vaci din Liebling, care a fost cuprinsă de flăcări. Hala metalică în care se aflau circa 1.000 de baloți de fân s-a aprins. Proprietarul a reușit să scoată animalele la timp.

VEZI și Cod galben de inundații pentru 29 de bazine hidrografice, valabil până duminică, la ora 16.00. Cod portocaliu pentru râuri din Hunedoara

Vijelie și în Bihor. Vântul puternic și ploaia torențială au măturat Oradea și i-au făcut pe oameni să alerge în adăposturi.

Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar un acoperiş a fost smuls de vântul extrem.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source