Cod roșu de inundații în vestul țării. Viiturile au distrus mai multe drumuri în Alba

A fost cod roşu de inundaţii până în această dimineaţă în judeţul Hunedoara, iar o avertizare similară este valabilă până la ora 9 în judeţele Cluj şi Alba, pe râurile din bazinul hidrografic al Arieşului.

16 Iulie 2021, 07:28 (actualizat 16 Iulie 2021, 07:48) |

A plouat torențiale și a căzut grindină în mai multe localități din județul Alba care s-a aflat sub cod roșu de inundații până la miezul nopții.

S-a format o viitură puternică ce a distrus mai multe drumuri din comunele Ocoliș și Poșaga. Tot personalul de la ISU Alba a fost mobilizat și a intervenit în zonele afectate. Pompierii militari au evacuat o femeie gravidă care avea contracţii.

Transportul acesteia s-a făcut pe jos, cu ajutorul tărgilor, până la drumul naţional, fiindcă drumul judeţean care face legătura cu comuna Ocoliş a fost distrus de viitură.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în Ocoliş, unde au fost inundate aproximativ 30 de case şi un local, iar 11 adulţi şi 2 copii au rămas izolaţi în podurile construcţiilor.

Tot în Ocoliş, DJ 750G a fost avariat şi colmatat. În satul Ocolişel, din comuna clujeană Iara, 30 de gospodării au fost deconectate de la reţeaua de energie electrică, iar un drum este impracticabil.

Source