Compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, deschis astăzi la Institutul ”Marius Nasta”

Institutul „Marius Nasta”

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, a explicat Mahler, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie. „Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, a anunţat Beatrice Mahler.

Source

Distribuie știrea