Continuă căutarea ucrainenilor rătăciți în Munții Maramureșului. Doi dintre bărbaţi dunt răniţi

Continuă misiunea de căutare a bărbaţilor ucraineni rătăciţi în Munţii Maramureşului după ce au trecut frontiera în România. Doar doi dintre ei au fost găsiţi până acum, în timp ce alţi patru, dintre care unul rănit, sunt şi acum pe munte. Cei fără probleme se străduiesc să coboare singuri, iar rănitul a fost localizat. Salvamontiştii încearcă să-l recupereze cât mai curând, însă doar cu elicopterul se poate ajunge în zonă.

26 Decembrie 2022, 10:47 (actualizat 26 Decembrie 2022, 10:58) Știrile TVR |

Operaţiunea de salvare a ucrainenilor este extrem de dificilă. În momentul în care a fost posibil salvatorii au folosit inclusiv două elicoptere SMURD pentru localizarea celor 4 bărbaţi rătăciţi. Însă nu au reuşit să dea de ei.

Pe munte sunt condiţii de vreme extremă, ceaţă foarte mare şi vizibilitatea sub 1 metru, potrivit salvamontiştilor. Iar aria de căutare este foarte extinsă de până la 60 de km pătraţi şi găsirea lor fără să poată fi localizaţi este o misiune imposibilă.

Bărbatul rănit se află la o altitudine de 1700 de metri. Ceilalţi 3 ucraineni şi-au continuat drumul de coborâre, dar şi dintre ei unul este rănit.

Poliţia de frontieră a precizat că ucrainenii au între 23 şi 33 de ani.

Source