• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Controalele la cele patru societăţi de transport din regiunea Bucureşti – Ilfov

Aug 11, 2021

Lung şir de nereguli au fost descoperite în urma unor controale făcute la cele 4 societăţi de transport din regiunea Bucureşti-Ilfov. Lipsa curăţeniei şi nerespectarea programului de circulaţie sunt primele pe lista cu probleme. Transportatorii riscă acum amenzi. Dar susţin că tocmai pasagerii sunt cei care nu păstrează curăţenia.

11 August 2021, 20:41 |

Mucuri de ţigară, ambalaje, hârtii, resturi alimentare. Astfel de gunoaie rămân zi de zi în tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele care circulă în regiunea Bucureşti-Ilfov.

De la 1 august, Asociaţia Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a început controalele la cele patru societăţi de transport din regiune. Au fost descoprite 176 de abateri ce ţin de modul în care se face curăţenie în autobaze, de mizeria din mijloacele de transport şi de nerespectarea programului de circulaţie.

“Acțiunile de control vor fi permanente, derulându-se pe toată durata de 10 ani a contractelor, iar pentru fiecare neconformitate constatată amenda se ridică la 100 de lei”, au precizat, pentru Ştirile TVR, oficialii instituâiei. Reprezentanţii societăţilor de transport susţin însă că întârzierile apar din cauza traficului aglomerat. Mai mult, ei spun că de vină pentru mizerie sunt de fapt unii călători.

Pentru a îmbunătăţi serviciile, societăţile de transport iau în calcul să mărească echipele de curăţenie din autobaze şi să înceapă campanii de conştientizare a călătorilor pentru a păstra tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele mai curate.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *