Copii refugiați din Ucraina merg deja la școală în România. Învățătoare: Fetița este tristă. Nu refuză colaborarea, dar nu am văzut-o zâmbind

Copiii ucraineni refugiați în România se pot înscrie la școlile de la noi, potrivit unui ordin semnat recent de ministrul educației, fie că au sau nu cetățenie română. La Brăila, patru copii din Odesa au mers deja în noua lor clasă și au fost extrem de bine primiți de colegii și profesorii români. Marți, alți doi elevi refugiați sunt așteptați la aceeași școală.

07 Martie 2022, 19:57 |

Kira, Victoria și gemenele Anghelina și Cristina au ajuns în România acum o săptămână, după ce au fugit împreună cu mamele lor din Odesa. Au intrat în țara noastră cu bacul, prin vama Isaccea. Iar o familie din Lipoveni, Brăila, le-a oferit sprijin și un acoperiș deasupra capului.

Astăzi, cele patru fetițe au mers la școală, în Brăila. Kira are șase ani. Este cea mai mică dintre fetele nou venite și învață în clasa pregătitoare. A fost prima care a ieșit din școală, la finalul orelor.

Sora cea mare a Kirei, Victoria, are 10 ani și este în clasa a patra, împreună cu celelalte două fetițe refugiate, gemenele Anghelina și Cristina.

Învățătoare: “Le-am explicat copiilor mei că trăim o lecție de istorie foarte dură. Fetițele sunt triste. Una dintre ele e tristă. Nu refuză colaborarea, dar nu am văzut-o zâmbind.”

Fetele sunt hotărâte să își facă noi prieteni, să învețe limba română și să ia note mari.

Cele două mame spun că vor rămâne în România până când se va încheia războiul. Apoi vor să se întoarcă în Ucraina, unde îi așteaptă soții.

Source

Distribuie știrea