CORESPONDENȚĂ DIN UCRAINA | Împreună trec pestre traumele războiului. Imagini și mărturii cutremurătoare surprinse de echipa TVR

Trimișii TVR Alex Costache, Alex Zugravu și Gabi Anghel continuă să ne transmită imagini și mărturii cutremurătoare din Ucraina. Cea mai recentă oprire a lor a fost Hmelnițki, un oraș din centrul Ucrainei. Au întâlnit și aici oameni disperați să fugă din calea războiului, dar și cetățeni ori voluntari dispuși să îi ajute. Le asigură un loc de dormit, mâncare și improvizează inclusiv locuri pentru rugăciune.

11 Martie 2022, 12:43 (actualizat 11 Martie 2022, 12:43) |

Un cinematograf din Hmelnițki a fost transformat într-un centru de refugiați. Cei care fug din orașele puternic bombardate de armata rusă se pot opri aici că să-și tragă sufletul peste noapte, să mânânce ceva cald și să se odihnească. Există provizii și paturi amenajate din scaunele cinematografului. Oricât șI-ar dori oamenii să creadă că tot ceea ce trăiesc este un vis sau un film care se vă sfârși curând, realitatea este alta. Se fuge din calea războiului, se fuge de moarte.

Katia a fugit împreună cu gemenele sale în vârstă de 7 ani. Vin tocmai din Sumy, unde situația este dezastruoasă acum.

„Fetițele știu că este război și știu cine e agresorul, cine a început războiul. Soțul meu și tatăl fetițelor a rămas că să lupte”, mărturisește Katia.

Oamenii găsesc totuși puterea să se roage. Iar cea mai fierbinte rugăciune este încetarea războiului care le-a distrus casele, i-a despărțit de familii, i-a pus pe drumuri.

Imnul Ucrainei este intonat de cei mari împreună cu cei mici, de refugiați și de voluntari. Astfel de momente le dau încredere că Ucraina își va regăsi curând liniștea. Pacea.

Source

Distribuie știrea