Coronavirus: Coreea de Nord anunță şase morţi și 187.000 de persoane cu febră ”izolate şi sub îngrijiri”

Coreea de Nord coronavirus. Carantină

“În prezent, până la 187.800 de persoane sunt izolate şi sub îngrijiri”, a afirmat agenţia oficială de presă, precizând că şase persoane febrile au murit, dintre care una testată pozitiv la varianta Omicron.

“O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit exploziv în toată ţara de la sfârşitul lunii aprilie”, a adăugat KCNA.

Coreea de Nord a anunţat abia joi, 12 mai 2022, joi primul caz de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei. A fost depistat în timpul testelor efectuate duminică la Phenian pe persoane bolnave şi febrile și  corespunde variantei foarte transmisibile Omicron BA.2.

“A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020”, a scris presa de stat, care vorbeşte despre “o urgenţă naţională gravă”.

Nu au fost sunt furnizate detalii cu privire la posibilele surse de infectare.

Ţara şi-a închis complet graniţele de la începutul pandemiei în 2020, în detrimentul economiei, aminteşte France Presse.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Coreea de Nord a efectuat 13.259 de teste anti-Covid în 2020, toate negative.

Observatorii consideră că sistemul de sănătate nord-coreean, care este foarte slab, se va confrunta cu dificultăţi în depăşirea unei epidemii majore.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.