Covid-19: Măsuri speciale pentru sărbătorile francezilor. În ultimele zile, s-au înregistrat peste 50.000 de cazuri zilnic

Franţa ia toate măsurile pentru ca sărbătorile de sfârşit de an să se desfăşoare cât de cât normal, pe fondul creşterii alarmante a contaminărilor. În ultimele zile, s-au înregistrat, în medie, peste 50.000 de cazuri pe zi, iar alerta Omicron face din valul 5 un val mult mai contagios în comparaţie cu celelalte. 76% din populaţia Franţei este complet vaccinată.

13 Decembrie 2021, 12:24 (actualizat 13 Decembrie 2021, 12:55) |

Autoritățile de la Paris nu au în vedere carantina sau restricții de circulație pe timpul nopții. Permisul sanitar și ultimele reglementări permit ținerea în frâu a contaminărilor.

Însă unele măsuri se impun. Discotecile se închid pentru următoarele 4 săptămâni, iar în cluburi sau restaurante, nu se mai poate dansa.

Adunările în spații închise se vor face cu respectarea măsurilor de protecție.

Vedem unde este cel mai mare risc infecţie. Este atunci când suntem adunaţi pentru ocazii festive, când mâncăm, când bem vin, când stăm în interior, în contact strâns unul cu celălat, evident, fără măşti. Mesajul meu este foarte clar: până la sfârşitul anului, o luăm mai uşor, ne oprim, ne protejăm reciproc şi, de asemenea, ne salvăm capacitatea de a ne bucura de Crăciun, a precizat prim-ministrul Franței, Jean Castex.

În funcție de evoluția epidemiologică, prefecții pot impune măsuri speciale în locurile în care se organizează piețe sau târguri de Crăciun.

La mijlocul lunii, începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care suferă de diferite afecțiuni. Măsura vizează peste 360.000 de copii.

Până la sfârșitul anului, se va extinde vaccinarea și pentru ceilalți copii din această categorie de vârstă.

Masca rămâne obligatorie în școli, iar elevii din clasele primare nu vor renunta la mască nici în pauze sau la locurile de joacă.

Source

Leave a Comment