Cozi de sute de persoane la plata impozitelor locale, la Galați

În Galaţi, s-au format cozi în această dimineaţă. Sute de oameni au aşteptat cu orele în faţa Direcţiei de Taxe şi Impozite, deşi primăria are la dispoziţie alte două modalităţi de plată: platforma ghişeul.ro şi mai multe paypoint-uri amplasate în oraş. Persoanele nevaccinate au fost nemulţumite pentru că au fost obligate să-şi facă teste rapide, ca să poată intra să plătească.

10 Ianuarie 2022, 12:36 (actualizat 10 Ianuarie 2022, 12:38) |

Deși programul cu publicul a început la 8 și jumătate, unii gălățeni au ajuns chiar și cu 5 ore mai devreme, să fie siguri că prind un bon de ordine. Mulți preferă să plătească la începutul anului, că să scape de datorii. Oamenii spun că au bani puțini și se tem să nu-i cheltuie și să nu le mai ajungă pentru plata impozitelor.

Persoanele nevaccinate nu au acces în instituție decât în baza unui test PCR sau antigen negativ.

Pentru a evita cozile, gălățenii au din acest an încă o modalitate de plata, în afară de site-ul ghișeul.ro. În tot orașul au fost amplasate tonomate la care pot achita taxele și impozitele. Anul acesta, taxele și impozitele au fost mărite prin hotărâre de consiliu local.

”Impozitele și taxele se indexează cu procentul de 2,6 la sută. O statistică a modalităților de plata pentru anul 2021 ne arată că dintr-un total de 150 de mii de operațiuni de încasare, aproximativ 41 de mii au fost efectuate pe ghișeul.ro”, spune Ionuț Stadoleanu, directorul Direcției Taxe și Impozite Galați.

Cei care achita integral taxele și impozitele până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Source

Leave a Comment