Cozi imense la benzinării, după ce carburanţii s-au scumpit brusc. Reacţia oamenilor, amplificată de postările de pe reţelele de socializare

Cozi interminabile, aseară, la toate benzinăriile din țară. Speriați că prețul la pompă ar depăși 10 lei pe litru, românii s-au grăbit să își umple rezervoarele mașinilor. Totul a pornit de la o stație de carburanți din Beiuș unde, ieri după amiază, litrul de benzină a atins prețul record de 11 lei. Reacţia oamenilor a fost amplificată apoi pe rețelele de socializare.

10 Martie 2022, 09:47 (actualizat 10 Martie 2022, 09:52) |

În Capitală, mii de oamenii au stat la cozi imense pentru a cumpără carburant, iar unele stații au rămas fără benzină. Mulți s-au temut că de la miezul nopții benzină și motorină se vor scumpi semnificativ și au vrut să facă economii.

Și la Reșița a ajuns isteria carburanților. Puțîn după ora 16, s-au format cozi de câțiva kilometri la toate benzinăriile din oraș. Au fost și situații hilare: unii șoferi au luat benzină în bidoane, canistre și chiar în butoaie de sute de litri.

Sibiul a fost complet paralizat mai multe ore după ce cozile de mașini au blocat șoselele.

A fost panică și la Drobeta-Turnu-Severin. Mii de șoferi au luat cu asalt pompele iar din cauza cozilor traficul a fost paralizat. Nu au scăpat de așteptare nici șoferii de pe ambulanță.

În Cluj, șoferii au stat cu orele pentru a-și face plinul. Unele stații au închis pentru că nu mai aveau nici un strop de combustibil.

Panică a cuprins și vestul țării. Cozile kilometrice au blocat traficul și în Timișoara. Au trecut pe la pompă inclusiv autobuzele de transport în comun. La miezul nopții, prețurile au revenit la valoarea inițială, după ce la prânz au fost ridicate.

Zvonul că benzină se va scumpi i-a speriat și pe arădeni.

Cozi au fost și la Giurgiu, Craiova și Constanța. Peste tot, ieri, un litru de benzină s-a vândut cu prețuri cuprinse în 7 și 8 lei, iar motorină a ajuns și la 9 lei pe litru.

Source

Distribuie știrea