Cozi la benzinării, după ce prețul carburanților a urcat brusc. Guvern: Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Controale ample la staţiile de alimentare cu carburant; nu se va permite nicio tentativă de speculă

Prețul benzinei și motorinei a urcat brusc în România. Iar la o stație de alimentare din Beiuș, județul Bihor, a ajuns la nivelul record de 11 lei. Speriați, românii au luat cu asalt benzinăriile în Capitală și în alte localități din țară. Nu există motive de îngrijorare, a transmis Guvernul, iar premierul a dispus controale la stațiile de carburanți.

09 Martie 2022, 20:03 (actualizat 09 Martie 2022, 20:11) |

Coadă la benzinărie

“Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

Potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Source

Distribuie știrea