Cozi la cofetării și patiserii, în Ajunul Crăciunului. Din ce în ce mai mulți români renunță să-și facă prăjituri și cozonaci acasă

Cozonacul este nelipsit de pe masa de Crăciun, dar nu toată lumea știe secretele desertului vedetă în această perioadă. În plus, își spune cuvântul și lipsa timpului liber, așa că nu e de mirare că s-au format cozi de zeci de persoane la cofetării și patiserii. Mulți au ales să cumpere dulciurile pentru mesele festive abia astăzi, pentru ca produsele să fie cât mai proaspete.

24 Decembrie 2022, 18:01 (actualizat 24 Decembrie 2022, 18:59) Știrile TVR |

Aglomerație mare la cofetării, în Ajunul Crăciunului. Timpul pentru frământat și copt pare să fie din ce în ce mai puțin, așa că mulți renunță la ideea de a prepara cozonacii și prăjiturile în casă.

Unii oameni au stat la rând mai bine de 45 de minute, alții mai puțin. Cozile au pus la grea încercare nervii clienților.

Cofetarii și comercianții care vând produse de patiserie spun că nu se așteptau la un număr atât de mare de clienți, având în vedere că a crescut, odată cu inflația, și prețul cozonacilor și al prăjiturilor.

Nu s-a simțit atât de puternic în numărul de comenzi sau în valoarea comenzilor. Am constatat de-a lungul anilor că cei care ne sunt clienți sunt niște oameni foarte atenți cu banii lor, iar masa de Crăciun este importantă”, ne-a spus Marius Tudosiei, proprietarul unui magazin alimentar.

Prețul unui kilogram de cozonac în cofetării și patiserii variază între 30 de lei 80 de lei.

Source