Criza combustibilului se resimte în Europa. Moscova ar putea reduce şi mai mult livrările de gaz în această lună

Reducerea livrărilor de gaz din Rusia începe să se resimtă în majoritatea ţărilor europene. Germania, care era dependentă în proporție de peste 35 la sută de gazul rusesc, se vede nevoită să reducă producția industrială. Iar în Marea Britanie, scumpirea carburanților a dus la proteste de amploare, chiar pe autostrăzi, unde mii de autoturisme au circulat cu viteză redusă.

04 Iulie 2022, 16:50 (actualizat 04 Iulie 2022, 19:24) Știrile TVR |

Mai multe autostrăzi din Marea Britanie au fost aproape blocate din cauza protestelor față de creșterea prețului carburanților.

Benzina fără plumb a ajuns la echivalentul a 2,2 euro, iar motorina la 2,3 euro.

Guvernul de la Londra a spus că înțelege îngrijorarea oamenilor față de scumpiri.

Londra a efectuat o reducere de 5 penny pe litrul de combustibil în luna martie, însă și așa prețurile au crescut.

În comunităţile rurale, scumpirea benzinei și motorinei îi determină pe cei care lucrează ca asistenți sociali să ia în calcul renunțarea la această muncă. Linda are grijă de zeci de oameni neajutorați în Țara Galilor. Ea face peste o mie de kilometri în fiecare lună cu mașina și nu își mai permite acest efort.

În Germania, industria începe să calculeze impactul reducerii importului de gaz din Rusia.

Cea mai mare problemă pentru oamenii din industrie este că Moscova ar putea reduce şi mai mult livrările de gaz în această lună când au loc revizii ale conductei Nord Stream Unu.

Pentru a preveni apariţia unor probleme în livrarea gazului către locuinţe, oficialii iau în calcul chiar reducerea consumului de gaz industrial.

Source

Distribuie știrea