• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Criză mare de sânge la Timișoara. Cum puteți salva o viață printr-o simplă donare

Aug 12, 2021

Pentru că medicii de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara au ajuns la stocul de rezervă și nu mai pot asigura decât urgențele majore, conducerea instituției a făcut un apel către cetățeni să vină să doneze pentru a ajuta la salvarea de vieți. Centrul de Transfuzii Sanguine de la Timișoara asigură sânge pentru 16 spitale din județul Timiș, însă este sprijin de baza și pentru celelalte centre din vestul țării.

Pentru ca necesarul să fie asigurat, ar trebui ca aproximativ 60-70 de persoane să doneze zilnic sânge la Centrul de Transfuzii din Timișoara. În ultimele săptămâni, numărul donatorilor a scăzut de la o zi la alta. Numărul accidentelor rămâne ridicat și intervențiile chirurgicale au fost reluate, astfel că necesarul de sânge a fost epuizat și s-a ajuns aproape de stocul de rezervă.

Conducerea centrului a făcut apel la populație să vină să doneze. Donatorii fideli au primit mesaje inclusiv pe aplicația Donorium și s-au prezentat la centru de la primele ore ale dimineții.

Singura soluție pentru rezolvarea crizei de sânge ar fi ca donatorii să vină să doneze de cel puțin 3 ori pe an. Oamenii trebuie să înțeleagă că sângele nu se poate cumpăra, iar prin gestul lor ajută la salvarea a cel puțin trei vieți.

Persoanele care vor să doneze trebuie să fie majore, să aibă peste 50 de kilograme, să nu sufere de boli cronice și să nu fi avut intervenții chirurgicale, chiar și stomatologice, în ultimele 6 luni.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *