Csaba Asztalos: Nu orice tratament diferențiat care se fundamentează pe vaccinare este o formă de discriminare

Ceea ce vreau să subliniez – că nu orice tratament diferențiat care se fundamentează pe vaccinare este o formă de discriminare sau o formă de încălcare a dreptului la viața privată, a declarat la TVR 1, în Ediție Specială, Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Csaba Asztalos a explicat că măsura impunerii carantinei pentru persoanele nevaccinate care se întorc în țara din zone considerate de risc nu poate fi considerată discriminare.

Dacă restricțiile sunt luate în baza unei legi, respectiv justificate de un scop obiectiv, legitim, iar aceste măsuri sunt proporționale, dacă cei vaccinați sunt într-o situație diferită față de cei nevaccinați, atunci nu suntem într-o situație de discriminare, fiecare caz în parte ar trebui analizat, nu putem să generalizăm, a subliniat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Cu privire la ipoteza condiționării locurilor în căminele studențești sau intrarea în laboratoare în anumite combinezoane, Csaba Asztalos a arătat că aceasta ridică probleme de discriminare.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a mai subliniat că statul are obligația să asigure sănătatea publică și astfel – așa cum cei nevaccinați pot să dea statul în judecată și cei care suferă prin îmbolnăvire pot face același lucru, cea mai bună soluție fiind găsirea unui echilibru.

Source

Distribuie știrea