• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cum pot fi convinși oamenii să se vaccineze? Dumitru Borțun: “Trebuie trecut la alte mijloace de motivare și de mobilizare, ca în campaniile electorale (…) când partidele încep să dea cadouri”

May 31, 2021

Despre evoluţia campaniei de vaccinare a vorbit, la Telejurnalul de la ora 12.00, profesorul universitar doctor Dumitru Borţun, specialist în comunicare. Acesta a explicat de ce scade numărul celor care se vaccinează şi la ce să ne aşteptam în următoarea perioadă.

“Cred că este vorba despre epuizarea acelui rezervor de oameni care puteau fi convinși prin campania de comunicare. Eu cred că nu trebuie să mai așteptăm foarte multe de la campaniile de comunicare, deși s-ar putea să îi dezamăgesc pe unii care s-au și apucat să facă strategii, au început să dea clipuri, să se laude cu ele. (…). Trebuie trecut la alte mijloace de motivare și de mobilizare a oamenilor, cum ar fi în campaniile electorale. Acolo de ce pricep ce trebuie făcut și aici nu? În campaniile electorale, când au terminat cu stratul ăla de electorat care pricepe valorile politice, stânga, dreapta, care pricepe proiectul de țară propus de o formațiune sau alta, știți ce fac partidele: încep să dea cadouri. Noi de ce nu motivăm așa, dacă e vorba de un interes național – eradicarea pandemiei în România”, a spus profesorul Dumitru Borțun.

“Au fost o dată ignoranții, cei care erau neinformați. au fost informați și cred că trebuie informați în continuare, mai ales în mediul rural. Pe urmă, au fost comozii. Au fost și ei satisfăcuți, că s-a dus vaccinul la ei, cu toate centrrele astea ad-hoc. Poate la țară încp nu s-a ajuns la ușa omului, dar așa trebuie ajuns. Cum au știut să inventeze una mobilă pentru alegeri, trebuiau să inventeze și modalități de a ajunge la om cu vaccinul”, a mai precizat Dumitru Borțun.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *