Cum va fi vremea de Revelion. În prima zi a anului 2022, temperaturi cu maxime de 6 – 13 grade Celsius și minime între -1 până la 7 grade

Începutul lui 2022 aduce temperaturi în creştere. Meteorologii anunță că în primele zile ale Anului Nou vom avea parte de o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, mai ales în sudul, centrul și estul ţării.

31 Decembrie 2021, 15:35 (actualizat 31 Decembrie 2021, 15:45) |

ELENA MATEESCU, DIRECTOR ANM: “Prima zi a noului an 2022 va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru un debut de luna ianuarie, în țara noastră, cea mai rece lună a iernii și a anului, cu valori de temperaturi, la nivelul maximelor, de la 6 – 13 grade și minime între -1 până la 7 grade. Ziua de duminică, deși în scădere față de prima zi din luna ianuarie, pentru că maximele se vor situa între 5 – 10 grade, rămân totuși valori de temperaturi mai ridicate decât cele normale, specifice acestei perioade. Vremea caldă pare să fie elementul caracteristic, cel puțin până în jurul datei de 10 ianuarie. Pentru intervalul 3 -31 ianuarie indică valori de temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, cu abaterile cele mai mari la nivelul temperaturilor medii și vorbim de valori de 4, 5 grade Celsius în special în partea de sud, centru, chiar și de est a țării”.

Source

Leave a Comment