Dacă în alți ani obișnuiau să își umple coșurile până la refuz, uneori cu alimente pe care nici nu aveau timp să le consume, anul acesta, pentru mulți români, cuvântul de ordine este „cumpătare”. Pandemia a tăiat din venituri, așa că a fost scurtată și lista de cumpărături.
Cele mai cumpărate alimente au rămas cele de bază.
Coșul minim de Paști conține ouă, cozonac, legume, lactate și, desigur, carne de miel. Toate aceste produse costă, în medie, 180 – 200 de lei.
Unele hipermarketuri din Capitală au venit cu oferte speciale pentru clienții care au un buget redus.
Indiferent de ce alegem să punem pe masă, medicii ne recomandă ca totul să fie consumat cu moderație.
În hipermarketuri, prețul cărnii de miel este, în medie, 35 de lei kilogramul, un cofraj de ouă costă între 9 și 18 lei, iar un cozonac variază între 8 și 30 de lei.