• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Danemarca va ridica toate restricțiile din 10 septembrie. Peste 70% din populație este vaccinată împotriva coronavirusului

Aug 27, 2021

Danemarca va ridica din data de 10 septembrie, graţie unei importante rate de vaccinare, restricţiile încă în vigoare împotriva COVID-19, boala nemaifiind considerată o “ameninţare pentru societate”, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, potrivit France Presse.

27 August 2021, 14:11 (actualizat 27 August 2021, 14:12) |

Danemarca COVID-19, masca

“Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat.

El a subliniat însă că “nu am ieşit din epidemie” şi a prevenit că guvernul “nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun.

Ulterior, ţara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea în aprilie a paşaportului sanitar.

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) şi la marile evenimente.

Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie.

Peste 70% din populaţia daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.

Sursa: Agerpres

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *