David Popovici, elogiat de presa internațională, după dubla istorică de la Mondiale: Faceți cunoștință cu noua ‘torpilă’, care poate schimba fața stilului liber

David Popovici în The Times

L’Equipe amintește că David Popovici este primul înotător care, la doar 17 ani,  a realizat dubla 100-200 din 1973 încoace. “Românul făcuse deja furori luni câștigând proba de 200 m liber, devenind cu, 1’43’ ’21 al patrulea cel mai rapid om din istorie la această probă”, notează publicația franceză, resemnată după ce David l-a întrecut în competiție pe francezul Maxime Grousset, cel care s-a aflat în frunte o bună parte înainte de finish.

“Faceți cunoștință cu David Popovici, noua ‘torpilă’, care poate schimba fața stilului liber”, au scris cei de la The Times. Britanicii îl compară astfel pe campionul român cu australianul Ian Thorpe, o legendă a natației mondiale, având în palmares 5 titluri de campion olimpic și  11 de  campion mondial.

”Popovici show!”, titrează cei  de la Gazzetta dello Sport: Triumf pentru românul născut în 2004, care a devenit al doilea om din istorie, după americanul Jim Montgomery în 1973, care reușește dubla la 100 și 200 de metri liber”.   Publicația italiană oferă și prima declarație ”la cald” a dublului campion mondial de la Budapesta: “În primul rând, aș fi putut înota mai bine (n.r. – în semifinală a obținut 47.13), dar oboseala a început să se instaleze și mă bucur că s-a terminat. Mi se spune vrăjitorul din piscină? Am bifat unul dintre lucrurile de făcut la acest campionat”.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.