• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Decizie a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere: Joi – şedinţă comună pentru învestirea Guvernului Ciucă

Nov 23, 2021

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc joi în şedinţă comună, de la ora 10,00, pentru învestirea Guvernului Ciucă, au decis marți seară Birourile Permanente ale celor două Camere.

23 Noiembrie 2021, 19:10 (actualizat 23 Noiembrie 2021, 19:13) |

Parlament. Plen

Conducerea Parlamentului a mai decis, în şedinţa de marţi seara, ca audierile miniştrilor propuşi în viitorul Guvern PNL – PSD – UDMR să aibă loc miercuri, în comisiile de specialitate.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, la Parlament, lista cabinetului și programul de guvernare: Este pentru prima dată când sumele pentru investiţii reprezintă 7% din PIB. PNRR este axul programului.

“Mai mult ca sigur că joi va fi şi depunerea jurământului”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Conform prevederilor regulamentare, fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat şi votează de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. În cazul adoptării, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se înaintează de asemenea de îndată şefului statului spre a proceda la numirea Guvernului.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *