• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Diferend în coaliție pe tema Secției Speciale. Ludovic Orban: Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. Continuăm să căutăm o soluţie consensuală

Jul 12, 2021

Diferend în coaliție pe tema Secției Speciale

USR-PLUS propune împărțirea dosarelor. Cele care vizează corupția magistraților să fie lucrate de procurorii DNA iar celelalte de parchete. UDMR ar vrea ca Secția de Urmărire Penală a Parchetului General să preia dosarele care îi vizează pe judecători și procurori.

Și cum blocajul durează de mai multe luni, coaliția e nevoita să ajungă la un compromis.

“Soluția trebuie găsită în Parlament. Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și Coaliția să găsească o soluție că să trecem peste acest moment”, a spus premierul Florin Cîțu.

“Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. (…) Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ”, a spus liderul PNL Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

Este nevoie și de voturile opoziției pentru ca Proiectul de lege care desființează Secția Speciala să fie adoptat de Senat. PSD condiționează votul de o dezbatere mai amplă în Parlament.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *