DIICOT a anunțat cea mai mare captură de droguri din România. 1.452 kg de heroină, găsite în portul Constanţa

Captură record de heroină, îm portul Constanța

Drogurile au fost descoperite în Portul Constanța, veneau din Iran și erau ascunse în două containere cu materiale de construcție, cu destinația finală vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Joi, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii au făcut joi 3 percheziții domiciliare, la membrii unei grupări suspectate de trafic internațional de heroină. De asemenea, cu o zi în urmă au fost făcute 5 percheziții în două țări din vestul Europei, fiind vizat același grup infracțional.

Conform Poliției Române și DIICOT, cercetările au început în luna iulie 2020, fiind vizată o grupare implicată în traficul de droguri, iar la acțiuni au luat parte și autoritățile judiciare din mai multe state UE.

Drogurile au fost descoperite în Portul Constanța, în două containere cu materiale de construcție, aduse din Iran, cu destinația finală vestul Europei. Valoarea drogurilor este de 45.000.000 de euro, fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană din ultimii ani.

Source

Distribuie știrea