• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Din 2 iunie, Primăria Focşani va fi închisă publicului din cauza lipsei bugetului de funcționare. Anunțul a fost făcut de primarul Cristi Misăilă, după ce încercarea de a debloca situația a eșuat

May 31, 2021

Ca soluție de avarie, primarul a propus Consiliului Local repartizarea a peste 16 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară încât sa poată funcționa până în decembrie următoarele institutii – Direcția de Servicii Publice, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Poliția Locală, Primăria, Ansamblul Țara Vrancei, Teatrul Municipal și Ateneul Popular. Propunerea nu a fost votată.

Pentru a nu fi acumulate datorii, vor fi oprite și utilitățile, susține Misăilă. Operatorii au fost notificați deja privind suspendarea contractelor până la deblocarea situației.

De partea cealaltă, reprezentanții majorității din Consiliul Local spun că Primăria nu e societate comercială și nu se va închide.

Reprezentanta majorităţii susține că propunerea primarului nu putea fi votată câtă vreme bugetul a fost trimis la prefectură cu aviz de nelegalitate acordat de secretarul municipiului.

Blocajul din Primaria Focsani vine după invalidarea bugetului de către sistemul informatic al Ministerului de Finanțe, care nu a recunoscut sumele negative din proiect.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *