Dispută privind legalizarea consumului de canabis în Adunarea Națională a Franței. Pentru a fi mai convingător un deputat a arătat un pahar cu o frunză de canabis și o țigară

Un raport al unei comisii parlamentare arată opiniile diferite din societatea franceză în ceea ce privește legalizarea consumului de canabis. Unii deputați cer legalizarea, sub un control strict, pentru a proteja mai bine minorii și pentru a reduce traficul.

Alții cred că mai potrivită ar fi o dezbatere națională cu privire la consumul de droguri. Așa s-a ajuns că un deputat, favorabil legalizării consumului de canabis, să-și susțină argumentele cu un pahar cu o frunză de canabis și o țigară.

Francois Michel Lambert, deputat: Această dezbatere este crucială, în primul rând pentru sănătatea tinerilor noștri. Și, pe lângă simplul fapt că a arăta acest pahar ar putea să mă îngrijoreze.S-ar putea să am probleme că demonstrez nevoia de legalizare a canabisului.

Canabisul reprezintă 80% din consumul total de droguri din Hexagon iar Franța este cea mai mare consumatoare de canabis din Europa, conform ultimelor date. Cele mai mari cantități de canabis ajung în Franța din Maroc, via Spania.

Bugetul alocat luptei antidrog s-a dublat în ultimii 8 ani. Multe țări, printre care Germania, Italia și Danemarca au legalizat consumul de canabis în scopuri terapeutice.

Source

Distribuie știrea