• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Doar 10% dintre călătorii care folosesc transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi Ilfov au abonament sau bilete plătite. Urmează controale la care vor participa și polițiști

Aug 22, 2021

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov anunță că numărul persoanelor care își plătesc călătoriile cu mijloacele de transport STB din București și Ilfov a scăzut semnificativ în ultimii doi ani. Din aproximativ 2,1 milioane de călători pe zi, doar 10% au bilet sau abonament. De la 1 septembrie, se vor intensifica acțiunile de control. Vor participa și polițiștii, pentru a descuraja comportamentul fraudulos al pasagerilor.

22 August 2021, 14:47 |

Potrivit unui controlor, zonele în care se circulă cel mai mult fără bilet sunt Rahova și Giulești.

Unii dintre cei care circulă fraudulos devin agresivi când sunt prinși în flagrant și scapă de sancțiuni. De aceea, la controale vor participa și polițiști.

Unii călători spun că, odată cu scumpirea biletelor, a crescut și numărul celor care nu-și plătesc călătoriile cu autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele.

Suprataxa pentru călătorii fără bilet este de 80 de lei. Amenda pentru cei care nu o achită este între 300 și 500 de lei.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *