• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Doar numărul de spitalizări va influența decizia de închidere a școlilor. Abordarea ministrului Sănătății, contestată de mulți elevi și părinți

Jan 8, 2022

Sunt şanse mari ca şcolile din România să rămână deschise, chiar dacă valul 5 va îmbolnăvi mulţi oameni! Doar numărul de spitalizări va influenţa decizia de închidere, indicator folosit deja şi în alte ţări, potrivit ministrului Sănătăţii. Abordarea este însă contestată de mulţi elevi şi părinţi în condiţiile în care, în şcoli, nu sunt teste rapide.

08 Ianuarie 2022, 20:11 (actualizat 08 Ianuarie 2022, 20:23) |

Autoritățile au decis să abordeze cu altă măsură valul 5 al pandemiei. Numărul de cazuri noi nu va mai fi indicatorul principal.

Măsurile sanitare vor fi esențiale. De cele mai multe dintre ele suntem direct responsabili: purtarea măștii medicale, menținerea distanțării, spălarea mâinilor.

Reprezentanții elevilor spun că, în privința școlilor, decidenții ar trebui să ia în calcul mai mulți factori – de la incidența în localitate la numărul de spitalizări, de la rata de vaccinare a elevilor și a profesorilor până la circulația în școala respectivă, aerisirea spațiilor.

Lipsa testelor rapide de salivă continuă să fie o problemă. Licitația pentru achiziția lor a fost contestată de una dintre firmele participante și, până la decizia instanței, loturile de teste sunt blocate.

Elevii de gimnaziu și de liceu vor merge netestați încă o săptămână la cursuri. Este ultima din primul semestru, iar cel de-al doilea va începe imediat, fără o vacanță, așa cum a fost întotdeauna.

Source