• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Doi dintre contrabandiștii de țigări care foloseau un avion de mici dimensiuni le-au scăpat printre degete polițiștilor

Sep 15, 2021

Apar detalii noi în cazul avionului de mici dimensiuni cu care s-ar fi făcut contrabandă în România. Doi suspecţi au reuşit să fugă de sub nasul poliţiştilor de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina. Deşi acţiunea a fost îndelung pregătită, autorităţile nu au oferit explicaţii despre cum au reuşit să-i scape pe doi dintre infractori.

15 Septembrie 2021, 19:55 (actualizat 15 Septembrie 2021, 20:17) |

Poliţiştii de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina au reţinut trei persoane după capturarea avionului. Doi suspecți au reușit însă să fugă.

Primele informații despre survolarea spațiului aerian al Republicii Moldova au fost primite pe 8 septembrie. În urma schimbului de informaţii cu poliția din Ucraina s-a decis iniţierea unei acţiuni comune de prevenire a contrabandei.

Au fost implicaţi şi poliţiştii din România, iar aceştia au anunţat că un avion de mici dimensiuni a trecut ilegal frontiera.

Aeronava a fost capturată pe o pistă de aterizare improvizată pe un câmp din apropierea localităţii Hlinaia Mică din Republica Moldova. Tot acolo s-au găsit o cisternă şi un tractor.

Autorităţile susţin că nu se ştie deocamdată locul în care a fost încărcat avionul cu țigări, în Republica Moldova sau din Ucraina, pentru că ancheta este în desfăşurare.

Polițiștii au mai spus că aeronava AN2 nu este înregistrată legal în Ucraina. Avionul este dezasamblat pentru anchetă şi va fi depozitat în Aeroportul de la Mărculești.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *